Απίστευτο… κι όμως ελληνικό! Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε νεκρό 46χρονο για ρευματοκλοπή, παρότι ο συνήγορός του, το πρωί της Τρίτης ενημέρωσε το δικαστήριο για τον θάνατο του κατηγορούμενου.

Ο εκλιπών είχε κατηγορηθεί για ρευματοκλοπή και είχε οδηγηθεί στο αυτόφορο, ενώ ήταν άνεργος και πατέρας τριών παιδιών, που τρέφονταν από τα συσσίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό του στάθηκαν κάτοικοι και φορείς από τους Νέους Επιβάτες, όπως και ο δήμος Θερμαϊκού, γνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω της οικονομικής κρίσης και πως ο ίδιος αναζητούσε δουλειά, βρίσκοντας περιστασιακά μεροκάματα. Τελικά ύστερα από δύο αναβολές η υπόθεση του 46χρονου είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί την Τρίτη από το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο συνήγορός του ενημέρωσε από το πρωί της Τρίτης το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει και επιχειρεί να βρει, για να προσκομίσει στις δικαστικές αρχές, το πιστοποιητικό θανάτου. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου στην επόμενη δικάσιμο, που θα οριζόταν, να προσκομιστεί το πιστοποιητικό και να κλείσει η δικογραφία.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και, όταν έφτασε η ώρα της εκδίκασης, καταδίκασε ερήμην το νεκρό κατηγορούμενο, επιβάλλοντας μάλιστα σε βάρος του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο επίσης δεν εμφανίστηκε κανένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης του άτυχου 46χρονου, παρότι είχαν δηλωθεί στην πρώτη δίκη, προφανώς γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος είχε πεθάνει.

Μάλιστα μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης ήταν ο τότε αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακμάκας, ενώ ο δήμος την περίοδο εκείνη είχε ανακοινώσει ότι κάλυπτε τα έξοδα υπεράσπισης του τρίτεκνου ανέργου στο δικαστήριο.

«Πέθανε πριν από δύο εβδομάδες ξαφνικά», επιβεβαίωσαν παράγοντες του δήμου Θερμαϊκού, που γνώριζαν την κατάσταση της οικογένειας.

Πηγή: makthes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης