Για αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2021 σε καφέ – μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής με θύμα 20χρονο, καταδικάστηκε 22χρονος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε συνολική κάθειρξη 8 ετών και 8 μηνών.

Το Δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ δεν του χορήγησε ελαφρυντικό και αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε πρόσκαιρη κάθειρξη 5 ετών και ένας 30χρονος, που κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια στην βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου, ενώ το Δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα 35χρονο, που κατέστη κατηγορούμενος ως απλός συνεργός.

Αιτία για τη συμπλοκή φαίνεται να ήταν μία παρεξήγηση επί προσωπικού ζητήματος, όπως κατέθεσε το 20χρονο θύμα, που σύμφωνα με τη δικογραφία, υπέστη διαμπερές τραύμα στο πόδι μετά από πυροβολισμό.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες εις βάρος τους πράξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 22χρονος, που τιμωρήθηκε με την ανώτερη ποινή, στην απολογία του έκανε λόγο για συμπλοκή κατά την οποία αφόπλισε το θύμα και στη συνέχεια πυροβόλησε για εκφοβισμό. Ο ίδιος είχε εμπλακεί και παλιότερα σε παρόμοιο επεισόδιο, για το οποίο καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης