Τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα, επί της οδού Μιχαήλ Καλού, με θέμα τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και την εξόντωσή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

«Είναι λυπηρό ότι λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωσή του, άγνωστοι οι οποίοι, όπως φαίνεται, ενοχλούνται με τη διάθεση της πόλης να θυμάται, ακόμα και τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της, βανδάλισαν ένα έργο που έλαβε κολακευτικά σχόλια τόσο για την αισθητική του όσο και για το ισχυρό μήνυμα που μεταδίδει αναφορικά με την ανάγκη διατήρησης της μνήμης και της διαρκούς υπενθύμισης των γεγονότων του Ολοκαυτώματος» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός παραμένουν ένα σοβαρό πρόβλημα και μια ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι οφείλουμε να παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση για να καταπολεμήσουμε μέσα από την ιστορική πραγματικότητα και τη γνώση κάθε απόπειρα αναβίωση των ιδεολογιών που βύθισαν την ανθρωπότητα στο Ναδίρ» υπογραμμίζει η ΙΚΘ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης