Θεσσαλονίκη: Γραφείο εύρεσης εργασίας ετοιμάζει ο δήμος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014, 18:50
Θεσσαλονίκη: Γραφείο εύρεσης εργασίας ετοιμάζει ο δήμος
Γραφείο εύρεσης εργασίας για ανέργους σχεδιάζει να δημιουργήσει μέσα στο χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως ένα μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που θα απευθύνεται στους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε εργαζομένους που θέλουν μια αλλαγή στην εργασία τους, σε νέους που ζητούν έγκυρη πληροφόρηση αλλά και στους επιχειρηματίες που αναζητούν προσωπικό ή ενημέρωση για προγράμματα επιδότησης εργασίας, επιμόρφωσης προσωπικού κτλ.

Το "Γραφείο Εργασίας", το οποίο θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, σε ισόγειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του κοινού.

Αρχικά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα ενταχθεί στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία, ενώ στη συνέχεια με σχετική εισήγηση για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θα αποτελέσει νέο τμήμα της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία, επειδή το αντικείμενο που θα διαχειρίζεται έχει άμεση σχέση και συνάφεια με την επιχειρηματικότητα και απασχόληση.

Το γραφείο σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί από δύο υπαλλήλους του Δήμου, που θα εκπαιδευτούν από στελέχη του ΙΝΕ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εξειδικευμένες ανάγκες καθώς και από δύο στελέχη του Ινστιτούτου που θα αμείβονται από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Το ωράριο λειτουργίας του θα ακολουθεί το νόμιμο ωράριο των υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η συνεργασία με το ΙΝΕ θα λήξει με το πέρας του χρηματοδοτούμενου προγράμματος στις 31/12/2015 και η περαιτέρω λειτουργία του θα συνεχιστεί από τον κεντρικό Δήμο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014, 18:51