Ελληνικός καφές, τάβλι και συζητήσεις για όλη την επικαιρότητα συνθέτουν μια εικόνα συνηθισμένη στα ΚΑΠΗ της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον πριν από τη λήψη των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορωνοϊού και το κλείσιμο των δομών. Η νέα πραγματικότητα βρίσκει τους ηλικιωμένους στο σπίτι και πολλοί, μάλιστα, από αυτούς, όχι μόνο δεν έχουν πλέον τη συντροφιά των συνομηλίκων τους στο ΚΑΠΗ, αλλά ζουν μόνοι και χωρίς βοήθεια. 

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης Στέλιος Λιακόπουλος, από σήμερα, οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ (που είναι ούτως ή άλλως κλειστά) θα ενισχύσουν με τη συνδρομή τους το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 200 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήδη έχει δοθεί στους εργαζόμενους μια σειρά από οδηγίες και από σήμερα φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα βρεθούν σε σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων, συνδράμοντας στο έργο των εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο σπίτι”, καθώς οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες», τονίζει ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ.

Ο κ. Λιακόπουλος λέει πως πέφτουν… βροχή τα τηλεφωνήματα για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ, αλλά εξηγεί πως προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Σημειώνει, δε, ότι οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τους αριθμούς τηλεφώνου των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ ώστε να ζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Να σημειωθεί ότι στα ΚΑΠΗ που έχουν απολυμανθεί ήδη, υπάρχει μια φορά την εβδομάδα γιατρός, ο οποίος με ραντεβού και μόνο συνταγογραφεί τα φάρμακα των ηλικιωμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης