Για φθορές και βλάβες που παρατηρούνται στην αναπλασμένη πλατεία Χρηματιστηρίου και οφείλονται είτε σε κακή χρήση, είτε σε επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς, κάνει λόγο η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, μέσω ανακοίνωσης αναφέρει πως από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και εγκαινιάστηκε το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Χρηματιστηρίου, υπάλληλοι του δήμου καταγράφουν καθημερινά ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου αναφορικά με τις βλάβες προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα σε διορθωτικές παρεμβάσεις που αφορούν αντικατάσταση των θρυμματισμένων πλακών και αποκατάσταση σποραδικών καθιζήσεων του οδοστρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους βανδαλισμούς, σύμφωνα με τον κ.Παππά «το φαινόμενο εκδηλωνόταν ακόμη και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, οξύνθηκε περισσότερο μετά την παραλαβή του». Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων παρατηρούνται απομάκρυνση των σταντ ποδηλάτων, αυθαίρετη μετατόπιση των τσιμεντένιων καθιστικών, καταστροφή των ξύλινων κατασκευών με αναγραφή συνθημάτων με σπρέι, συνεχείς κλοπές των μαντεμένιων σχαρών επικάλυψης των δενδροδόχων, κλοπές φωτιστικών σωμάτων, καταστροφή των υπαίθριων νεροκουρτίνων και ζημιές στα δέντρα και το πράσινο της περιοχής.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να δρα διορθωτικά, να αντικαθιστά κατεστραμμένα στοιχεία και να συντηρεί με παρεμβάσεις του το συγκεκριμένο έργο», αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ/ Πηγή φωτογραφιών: voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης