Στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Η επίσκεψη του υφυπουργού πραγματοποιείται προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών που αφορούν στη δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας έκτακτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στην οποία προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητή μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού, ενώ δεν θα έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Θυμίζουμε ότι ανάλογη προετοιμασία και στήσιμο Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Ειδικών Αποστολών (ΚΥΜΕΑ) είχε πραγματοποιηθεί από τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Αφγανιστάν, όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει γίνει επίταξη των δύο πρώτων ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης (πρόκειται για την κλινική Λυσίμαχος Σαραφιανός και Euromedica) την περασμένη Παρασκευή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν ακόμα μία ιδιωτική κλινική να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Πηγή: grtimes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης