Έως το Σάββατο θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σήμερα, από τα φαινόμενα αυτά θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανόν μέχρι το βράδυ η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Αύριο τα έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν πιθανόν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά.

Την Παρασκευή κατά διαστήματα, έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και πιθανόν το πρωί τις Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν θα επηρεαστούν η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επαναληφθούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Πιερία, την Ημαθία, και την Πέλλα), στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης