Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο με την κατηγορία ότι προσποιούμενοι τους τεχνικούς έκλεβαν ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Η δικογραφία τούς αποδίδει ότι σε διάστημα τριών ημερών, κατά την προηγούμενη εβδομάδα, διέπραξαν με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία ισάριθμες κλοπές σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η «λεία» τους φέρεται να περιλαμβάνει μετρητά και κοσμήματα. Εκτός από τους τρεις που συνελήφθησαν, όλοι Έλληνες ηλικίας 36, 34 και 45 ετών, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμα συνεργοί τους που αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των περιπτώσεων που εξιχνίασε το Τμήμα Ασφαλείας Ανάληψης-Χαριλάου είναι αυτή που κατήγγειλε 87χρονη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη Χαριλάου, όταν οι δράστες, αφού συστήθηκαν ως τεχνικοί φυσικού αερίου, μπήκαν στο διαμέρισμά της. Η καταγγέλλουσα ανέφερε αρχικά ότι της έκλεψαν 80.000 ευρώ αλλά στην πορεία ανακάλεσε ως προς το ύψος του ποσού, προσδιορίζοντάς το σε 2.000 ευρώ. Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι φέρεται να αποδέχθηκαν τις πράξεις τους τονίζοντας ότι αποζημίωσαν το θύμα τους, γεγονός που εκτιμήθηκε ως προς την ποινική τους μεταχείριση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης