Εξιχνιάσθηκαν περιστατικά ένοπλης επίθεσης σε βάρος δύο αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις άντρες, ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 20 Μαΐου, οι αλλοδαποί δράστες ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, τραυμάτισαν με αιχμηρά και ξύλινα αντικείμενα δύο ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους.

Αρχικά, οι δράστες προσέγγισαν δεκαοκτάχρονο αλλοδαπό και με την απειλή και χρήση βίας αξίωσαν την καταβολή χρηματικού ποσού, ενώ του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Ακολούθως, όταν αυτός προσπάθησε να διαφύγει, τον καταδίωξαν και τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα την μεταφορά του σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι δράστες, από κοινού με ομάδα συνεργών τους, εντόπισαν άλλον αλλοδαπό, ηλικίας 28 ετών, τον οποίο επίσης κατεδίωξαν. Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο άντρας επιβιβάστηκε σε αστικό λεωφορείο, την πορεία του οποίου ανέκοψε όμως η ομάδα των ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και τραυμάτισαν τον νεαρό με αιχμηρά και ξύλινα αντικείμενα. Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύτηκε.

Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας εικοσιεξάχρονος αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις επιπλέον αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και συναυτουργία, σύσταση συμμορίας, ληστεία, εκβίαση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παρακώλυση συγκοινωνιών κατά συναυτουργία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης