Θεσσαλονίκη: Εγκατέλειψαν 41 πρόσφυγες στην Εθνική οδό - ανάμεσα τους 21 ανήλικοι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 16:30
Θεσσαλονίκη: Εγκατέλειψαν 41 πρόσφυγες στην Εθνική οδό - ανάμεσα τους 21 ανήλικοι
Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, κοντά στον κόμβο του Αγίου Αθανασίου, βρέθηκαν συνολικά 41 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους 21 ανήλικοι, να κινούνται πεζοί, με άγνωστο προς το παρόν προορισμό.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για Ιρακινούς και Σύριους, οι οποίοι πιθανότατα εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή από διακινητές που ανέλαβαν να τους μεταφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής στο εσωτερικό της χώρας από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, οι αλλοδαποί στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Για την υπόθεση διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

Στο μεταξύ, σχεδόν καθημερινές είναι οι συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών από τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδος. Χθες αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που φέρονται ως μέλη συμμορίας παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έναν Πακιστανό, ένα Βούλγαρο και μία Ρουμάνα, οι οποίοι εμπλέκονται στη μεταφορά 12 αλλοδαπών από την Αλεξανδρούπολη προς τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Πηγή: seleo.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 16:31