Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. – Μάρτιος 2015) διοργανώνει τις «Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου».

Η δράση αυτή απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50 – 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 15 έως 30 Απριλίου 2015 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ σε προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλoνίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310 459660 (Θεσσαλονίκη), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα την τρίτη συχνότερη πάθηση που διαγιγνώσκεται στον ανεπτυγμένο κόσμο. Προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων στα τοιχώματα του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια εκδήλωσής του και ως εκ τούτου σε πολλές περιπτώσεις η ασθένεια γίνεται αντιληπτή σε προχωρημένο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης