Δύο οδοιπορικά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά με παρουσίαση των σημαντικότερων σταθμών της ιστορίας της περιοχής από τον συγγραφέα και εκπαιδευτικό, Σπύρο Λαζαρίδη διοργανώνονται το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

“Περπατώ στο Παύλου Μελά, μαθαίνω για το Παύλου Μελά, προστατεύω το Παύλου Μελά” είναι ο τίτλος της ξενάγησης – αφήγησης από τον Σπύρο Λαζαρίδη, η οποία βασίζεται στα τριάντα χρόνια έρευνας που αφιέρωσε στην ιστορία του στρατοπέδου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θεατρική ομάδα “Επίκυκλος” θα παρουσιάσει αποσπάσματα παράστασης που στηρίχτηκε σε ιστορίες βγαλμένες μέσα από την περίοδο της φασιστικής κατοχής και θα αναδείξει έναν πανάρχαιο δρόμο που γειτονεύει με το πρώην στρατόπεδο κι έναν υδραγωγό που το διασχίζει.

Σημείο συνάντησης για το οδοιπορικό διάρκειας 2-3 ωρών είναι η συμβολή των οδών Λαγκαδά και Δαβάκη, στο νοτιοδυτικό άκρο του στρατοπέδου, στο ύψος του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Ο δήμος Παύλου Μελά, το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και οι Εθελοντές Διασώστες της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου έχουν αναλάβει τη διευθέτηση των τεχνικών ζητημάτων για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του οδοιπορικού αυτού που θα καταλήξει σ’ ένα σημείο – έκπληξη του πρώην στρατοπέδου, που θα αρχίσει να παίρνει νέα μορφή ως Μητροπολιτικό Πάρκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ξεναγήσεις, για τις οποίες απαιτείται δήλωση συμμετοχής, ξεκινούν στις 9.30 από το νοτιοδυτικό άκρο του στρατοπέδου, την συμβολή οδών Δαβάκη και Λαγκαδά.

Ο Σπύρος Λαζαρίδης γεννήθηκε, το 1958 στο Ηλιόλουστο του Κιλκίς και από το 1967 μένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως καθηγητής στη μέση εκπαίδευση. Έχει γράψει βιβλία ποίησης, ιστορικές και λογοτεχνικές μελέτες, λευκώματα, ανθολογίες και θεατρικά.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης