Διαμαρτυρία για το φλέγον ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ, πραγματοποίησε έξω από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η «οργανωτική επιτροπή» διαδικτυακού καλέσματος ενάντια στη συμφωνία των «Πρεσπών», ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές πριν παραδώσουν το ψήφισμα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων, «δεν παραχωρούμε την ιστορία μας, την γλώσσα μας και δεν παραδίδουμε τους αγώνες των παππούδων μας, Μακεδονομάχων, που έδωσαν τα πάντα για αυτόν τον τόπο, που αγάπησαν περισσότερο καi από τη ζωή τους», τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα κάλεσαν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να αναλάβει δράση μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής αντιδρούν και με το ψήφισμα που εκδόθηκε στην κοινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 27 Ιουνίου, το οποίο καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων.

Όπως, αναφέρουν οι διαδηλωτές το «δημοψήφισμα είναι ανήκουστο. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει δημοψήφισμα με τα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Επιτροπής, θα επιδώσουν ψήφισμα την Παρασκευή στις 11:00 και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης