Διακόπηκε η δίκη του 36χρονου γόνου εύπορης οικογένειας που κατηγορείται για τον φόνο οικιακού βοηθού υπηκόου Σρι Λάνκα. Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου υπέβαλαν αίτημα διακοπής της δίκης λόγω των υποχρεώσεών τους σε πολιτικά δικαστήρια. Το αίτημα έγινε δεκτό από το Στρατοδικείο και η δική διακόπηκε για τις 20 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως ο πρόεδρος της Έδρας διάβασε τα ονόματα των μαρτύρων. Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται. «Αρνούμαι την κατηγορία. Δηλώνω αθώος», είπε ο 36χρονος.

Με βούλευμα του στρατιωτικού δικαστικού συμβουλίου στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 35χρονος γόνος εύπορης οικογένειας για τον φόνο οικιακού βοηθού υπηκόου Σρι Λάνκα ο οποίος φέρεται πως αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του.

Το πτώμα του θύματος βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της έπαυλής του, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, τον Φεβρουάριο του 2013, και ύστερα από μακροχρόνια έρευνα της Αστυνομίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2018, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο τελικά κρίθηκε αναρμόδιο, επειδή διαπιστώθηκε ότι υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία όταν φέρεται πως στραγγάλισε τον 25χρονο μπάτλερ της οικογενείας.

Στις αρχές του 2019 η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Στρατοδικείο και ο στρατιωτικός εισαγγελέας άσκησε νέα ποινική δίωξη εις βάρος του για την ίδιο αδίκημα, ενώ μετά την απολογία του στη στρατιωτική ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης