Μεσημέρι δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων. Η Διεύθυνση της μάντρας του ΟΔΔΥ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης ενημερώνεται ότι κάποιος διέρρηξε την πίσω είσοδο και αφαίρεσε κρατικό υλικό. Αμέσως χτυπά συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Η μάντρα του Τμήματος Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού περικυκλώνεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δικυκλιστές της ομάδας Ζ, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ καλύπτουν κάθε πιθανή διέξοδο. Περιπολικά της Άμεσης Δράσης και των τμημάτων της περιοχής αναλαμβάνουν την φρούρηση της εισόδου. Η Αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει. Περιμένει την έγκριση της αρμόδιας τελωνειακής αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έγκριση έρχεται όμως προκύπτει ότι η διάρρηξη έγινε σε προγενέστερο χρόνο. Τι είχε συμβεί; Σε εγκαταλελειμμένο κτήριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη μάντρα του ΟΔΔΥ, βρέθηκαν κούτες με υλικό που ανήκει στο κράτος.

Ενδεχομένως οι δράστες να τα εγκατέλειψαν εκεί για να τα πάρουν σε επόμενη «επίσκεψή» τους. Στον χώρο της μάντρας δεν βρέθηκε κάποιος εισβολέας. Σίγουρα μετά από αυτό το περιστατικό η ΑΑΔΕ θα επανεξετάσει τον τρόπο φύλαξης της συγκεκριμένης αποθήκης του Τελωνείου Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό ερευνά η Αστυνομία.

Δείτε βίντεο του thestival από την αστυνομική επιχείρηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης