Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι διέρρηξαν το ΑΧΕΠΑ και αφαίρεσαν οθόνες υπολογιστών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 20:28
Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι διέρρηξαν το ΑΧΕΠΑ και αφαίρεσαν οθόνες υπολογιστών
Άγνωστοι διέρρηξαν το βράδυ της Δευτέρας γραφείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και αφαίρεσαν δύο οθόνες υπολογιστών και μια καφετιέρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός.

Απαντώντας σε καταγγελίες τους Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο κ. Σπανός ανέφερε ότι το Νοσοκομείο έχει φύλαξη και πιθανολόγησε ότι οι διαρρήκτες μπήκαν από μια αφύλακτη πόρτα-εξόδου κινδύνου, η οποία δεν κλείνει ποτέ και οδηγεί στην αυλή του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με σημερινή επιστολή του στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, καταγγέλλει ότι τα ξημερώματα εκλάπησαν υπολογιστές και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές από τα Γραφεία Προμηθειών του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο στην επιστολή τους επισημαίνει ότι η εγκληματικότητα στο ΑΧΕΠΑ είναι καθημερινό φαινόμενο λόγω μη φύλαξης του Νοσοκομείου. «Ζητούμε-απαιτούμε την παρέμβασή σας πριν φτάσουμε στο ακραίο συμβάν της αφαίρεσης ακόμη και ανθρώπινης ζωής. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ασφαλείας σήμερα κιόλας, πριν να είναι πολύ αργά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι ληστές μπήκαν στις 4 τα ξημερώματα στα Γραφεία Διοίκησης, που στεγάζονται στο πενταώροφο κτήριο, το οποίο είναι απομονωμένο και εντελώς αφύλακτο τη νύκτα, και ότι κατέστρεψαν τα Γραφεία Προμηθειών - Υλικού και έκλεψαν τρεις υπολογιστές.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, «πήγαν και στο πάνω όροφο του κτηρίου που στεγάζεται η Α' Παθολογική κλινική και κλέψανε κινητά και χρήματα από τα κρεβάτια των ασθενών».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ακόμη ότι ειδοποιήθηκε η εφημερεύουσα προϊσταμένη και εκείνη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, ότι δεν υπήρχε κανένας φύλακας στο κτήριο και ότι η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής. Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποιεί φωτογραφίες σκυλιών, ισχυριζόμενη ότι αυτά κάνουν βόλτες στους διαδρόμους των κλινικών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των σκυλιών ο διοικητής του Νοσοκομείου επισήμανε ότι δεν του έχει αναφερθεί ποτέ κάτι τέτοιο, ότι ο ίδιος δεν είδε τις φωτογραφίες και ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο μπορεί το σκυλί να συνόδευε κάποιον που ήρθε στο νοσοκομείο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 20:28