Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, καθώς και στις εξελίξεις που αφορούν στα εμβόλια αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως σήμερα έγιναν ως τώρα 37.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες και έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες για το πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απάντησε αρχικά πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για το αν κάποιος θα κάνει τρίτη δόση ή όχι.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η χώρα είναι έτοιμη σε επιχειρησιακό επίπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τρίτης δόσης του εμβολίου αν αυτό αποφασιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως μέχρι στιγμής απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου δεν έχει παρθεί σε καμία χώρα της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης