Μέσα στις επόμενες ώρες και το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να παραδοθεί στους οικείους του η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας το βράδυ της Δευτέρας (5/11). Από την ώρα εκείνη οι εξελίξεις τρέχουν.

Στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου συμβούλων από το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με τη Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με τη συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με τη δέσμευση από την πλευρά της ότι σήμερα (Τρίτη) το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να ακολουθήσει η κηδεία.

Πληροφορίες από epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης