Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δύο 24ωρα δυνάμεις της πυροσβεστικής και εκατοντάδων εθελοντών στη Θάσο σε μια προσπάθεια να ελέγξουν όλα τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στο νησί από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Περισσότερα από δέκα σπίτια κάηκαν ολοσχερώς, ενώ πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα την Κυριακή αναδείχθηκε σύμμαχος στις προσπάθειες κατάσβεσης και πλέον τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση. Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κάνει λόγο πλέον για μια ελεγχόμενη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα υπογραμμίζοντας ότι σε κάποια από αυτά υπάρχει μια σημαντική ύφεση, ωστόσο συμπληρώνει «ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις όταν υπάρχουν φωτιές τέτοιου μεγέθους και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι. Από χθες είδαμε τη φωτιά κυριολεκτικά να μετακινείται με απίστευτες ταχύτητες από την μια άκρη στην άλλη χωρίς να μπορούμε να την ελέγξουμε. Κάπως έτσι και νωρίς το απόγευμα υπήρχε έξαρση της φωτιάς στην Τοπική Κοινότητα Ραχωνίου όπου όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν και απέτρεψαν τα χειρότερα».

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ πάντως σημειώνει ότι σε σύγκριση με το προηγμένο βράδυ η κατάσταση είναι σήμερα πολύ καλύτερη καθώς υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός και οργάνωση. Αποφεύγει ωστόσο να κάνει εκτίμηση για τον όγκο των δασικών και αγροτικών εκτάσεων που αποτέφρωσε η φωτιά λέγοντας ότι αυτό θα γίνει εφόσον σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς.

Ερωτηθείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αύριο, ο δήμαρχος είπε ότι μετά από επικοινωνία που θα έχει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προτείνει την αναβολή της κατά μία με δύο ημέρες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί, με το δεδομένο μάλιστα ότι κάποια δημοτικά σχολεία οικισμών βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης