Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τεράστιο είναι το φορτίο με τα χάπια Captagon, το αποκαλούμενο και «ναρκωτικό των τζιχαντιστών», που εντοπίστηκε την Τετάρτη έπειτα από ευρεία επιχείρηση του ΣΔΟΕ, της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγραψε και χθες το zougla.gr, στο στόχαστρο των Αρχών μπήκαν τρία εμπορευματοκιβώτια που έφθασαν πριν από έξι ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά από τη Συρία με προορισμό την Κίνα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως μεταφέρουν φορτίο ξυλείας με μεγάλη ποσότητα Captagon.

Καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα σημείωσαν πως μέχρι στιγμής έχουν ερευνηθεί πέντε παλέτες με πάνελ ξύλου, τα οποία διέθεταν ειδικές κρύπτες. Όπως διαπιστώθηκε, και οι πέντε ήταν φορτωμένες με πάνελ γεμάτα με τα εν λόγω ναρκωτικά χάπια.

Αν αναλογιστεί λοιπόν κάποιος πως το κάθε κοντέινερ περιέχει 20 παλέτες με πάνελ και στο φορτίο μίας παλέτας ήταν κρυμμένα περίπου 1,5 εκατομμύριο χάπια, τότε, σε περίπτωση που όλα τα πάνελ των παλετών είναι γεμάτα με Captagon, ο τελικός αριθμός θα ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χάπια, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr, είχαν τοποθετηθεί σε ειδικές κρύπτες προκειμένου να μην προκαλέσουν την προσοχή των ελεγκτικών αρχών.

Πάντως, σύμφωνα με στελέχη των ελληνικών Αρχών, αν και τα κοντέινερ με τα Captagon είχαν προορισμό την Κίνα, θα ξεφορτώνονταν σε άλλο λιμάνι κατά την πορεία του πλοίου. Οι έρευνες και η καταμέτρηση του φορτίου είναι σε εξέλιξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης