Ως «μοναδική ευκαιρία», για το ενδεχόμενο να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, χαρακτήρισε τη σημερινή συγκυρία ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Θάνος Βερέμης, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος : Ο οραματιστής του Εφικτού».

Αναφερόμενος στα ιστορικά διδάγματα που προκύπτουν από την πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο κ. Βερέμης τόνισε πως είναι και σήμερα διδακτική, για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που προκύπτουν σε διάφορες χρονικές περιόδους, για την επίλυση δυσεπίλυτων προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βερέμης έφερε ως παράδειγμα τη σημερινή συγκυρία, λέγοντας ότι διαμορφώνονται προϋποθέσεις για την πιθανότητα επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος της ονομασίας με τη FYROM, αναφερόμενος στη γειτονική χώρα, χωρίς να την κατονομάσει. Ο κ. Βερέμης, χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι είναι «μοναδική» η «ευκαιρία» που παρουσιάζεται, για τους δικούς της λόγους και τις επιδιώξεις της «μια μεγάλη δύναμη να θέλει να βάλει τη γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και της λέει, «βρείτε τα, βρείτε λύση με την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι ανάλογη ευκαιρία μπορεί να μη δοθεί στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης