Παράταση έως τα τέλη Ιανουαρίου θα πάρουν τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Λίγες ώρες πριν συνεδριάσει η διευρυμένη Επιτροπή των Ειδικών, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως τα μέτρα που έχουν ισχύ έως τις 24 Ιανουαρίου θα παραταθούν κατά μία εβδομάδα, εκφράζοντας συγχρόνως τον προβληματισμό για την πίεση που ασκεί στο ΕΣΥ η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της “Ο” έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή, ενώ στην κοινότητα η Ο είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από “Δ” που αρρώστησαν στις γιορτές, συνεπώς είναι λογικό, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών, αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα, και άρα, αν αποφασιστεί παράταση, θα είναι για μία εβδομάδα», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

 

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων, που έρχεται σε αντίθεση με τη μείωση των περιστατικών Covid-19. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σε ποσοστό 70% από ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα την περίοδο των εορτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραλλαγή Όμικρον, που κυριαρχεί, δίνει πιο ήπια νόσηση, όμως η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία δεν θα αρχίσει να φαίνεται προτού περάσουν δύο εβδομάδες από τώρα, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν με αυτόν τον ρυθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης