Μετά την τρίωρη στάση εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ προχώρησαν σε 48ωρη απεργία και αποχή από την εργασία τους, το πρωί της Δευτέρας.

Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες προέβησαν στην κήρυξη απεργίας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ΑΤΕ να τους εντάξει σε καθεστώς ΔΕΚΟ, επιφέροντας μειώσεις τις τάξεως του 30% στις απολαβές τους.
 
«Παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι στις πλάτες μας. Έκαναν την εταιρεία μας μη ελκυστική, με τις κινήσεις της η ΑΤΕ έχει βάλει τρικλοποδιές στον διαγωνισμό για την πώληση του μεριδίου της» επισημαίνει ο κος Γιάννης Ζαπτής, πρόεδρος ενός εκ των δύο σωματείων της ΣΕΚΑΠ, για να συμπληρώσει πως «εμείς δεν είμαστε Δημόσιο, δεν έχουμε μισθούς ΔΕΚΟ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά πως η ΑΤΕ δεν «λειτουργεί με διαφάνεια. Δεν έχει κανονίσει ακόμη συνάντηση του Ινδού επενδυτή με τη ΣΕΚΕ. Αυτό για μένα είναι ανήθικο. Έπρεπε να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν».

Παίρνοντας θέση για το θέμα, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κος Σωκράτης Ξυνίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου που παραχώρησε ο ίδιος, ανέφερε πως «η ΑΤΕ λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Πρέπει να διαβεβαιωθούμε για το πραγματικό ενδιαφέρον του Ινδού επιχειρηματία, να μην μεσολαβούν αντιπρόσωποί του».

Επιμέλεια: Κατερίνα Σεφερλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης