Ένας 17χρονος ομογενής συγκέντρωσε χρήματα για να αγοράσουν υπολογιστές 150 παιδιά Ρομά στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο 17χρονος Αριστοτέλης Ασλίδης από το Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ ξεκίνησε -μέσω του διαδικτύου- μια πρωτοβουλία εξαιρετικής ευαισθησίας υπό την αιγίδα και την στήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια της κοινότητας Indie συγκεντρώθηκε το ποσό των 5.000 δολαρίων με τα οποία θα αγοραστούν υπολογιστές για τα παιδιά τού Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων Ρομά της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου «Φάρος του Κόσμου», που βρίσκεται στο Δενδροπόταμο.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αριστοτέλης Ασλίδης, «να δώσουμε πρόσβαση στους υπολογιστές σε παιδιά που δεν έχουν προνόμια, παιδιά τα οποία εξαιτίας διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών λόγων είναι απομονωμένα από τα υπόλοιπα της αστικής περιοχής και ζουν σε εξαιρετικά υποβαθμισμένες συνθήκες».

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά του Δενδροποτάμου να αποκτήσουν τεχνολογικά εργαλεία και να ξεφύγουν από τις «παγίδες» απομόνωσης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε παραβατικές συμπεριφορές, αναφέρει το seleo.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης