164 τόνοι ακατάλληλων λεμονιών, προέλευσης Τουρκίας, εντοπίστηκαν στο Τελωνείο Κήπων Έβρου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, 20:03
164 τόνοι ακατάλληλων λεμονιών, προέλευσης Τουρκίας, εντοπίστηκαν στο Τελωνείο Κήπων Έβρου
Στη δέσμευση και απόρριψη φορτίων με λεμόνια, προέλευσης Τουρκίας, συνολικής ποσότητας 164 τόνων προχώρησαν οι Ποιοτικοί και Φυτοϋγειονομικοί Ελεγκτές της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, μετά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που πραγματοποίησαν στον Φυτοϋγειονομικό Σταθμό Κήπων - Τελωνείο Κήπων Έβρου, τον μήνα Ιούνιο.

Ειδικότερα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο σε οκτώ φορτηγά-ψυγεία με λεμόνια προέλευσης Τουρκίας, οι ελεγκτές γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου προχώρησαν σε αντίστοιχες δειγματοληψίες - δεσμεύσεις των παραπάνω φορτίων, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν την ύπαρξη απαγορευμένης και επικίνδυνης για την υγεία φυτοπροστατευτικής ουσίας σύμφωνα με την ισχύουσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Κατόπιν τούτου κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες προκειμένου να γίνει επαναποστολή των εν λόγω φορτίων στην Τουρκία με παράλληλη απαγόρευση εισόδου των συγκεκριμένων φορτίων και παρτίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω φορτία είχαν προορισμό τόσο την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και την εγχώρια αγορά, όπως αναφέρει το alexpolisonline.com

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, 20:03