Συνολικά 60 νέοι από 12 ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν αυτές τις μέρες  στο πρόγραμμα «EU & U» που φιλοξενεί στην Κύπρο η  οργάνωση Νεολαίας Youth Dynamics  υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του προγράμματος  Erasmus+. Η ανταλλαγή νέων που ξεκίνησε στις 13  και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου 2019 έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ευρώπη  και η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά και την Δημοκρατική ζωή.

Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες  μαθαίνουν σχετικά με τα συστήματα λήψης αποφάσεων, τις δημοκρατικές αξίες και  να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της ανταλλαγής οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν με την κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου,  πρώην Επίτροπο Υγείας και πρώην Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την πρώην Ευρωβουλευτή κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου καθώς και  με λειτουργούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις  επιτεύφθηκε η καλλιέργεια η έννοια του Ευρωπαίου Πολίτη και αναπτύχθηκε η Ευρωπαϊκή ταυτότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των νέων ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος  πραγματοποιούνται  επίσης πολλές δραστηριότητες όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις σε ομάδες εργασίες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Μέσα από την ανταλλαγή γίνεται  προσπάθεια ανάμιξης των πολιτισμών, προώθησης της πολιτισμικής ποικιλομορφίας, της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ανάδειξη της ανεκτικότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης