Σε μια ξεχωριστή  βραδιά, γεμάτη συγκίνηση , με πολλά χαμόγελα και φόντο την Ακρόπολη και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, τους οι 200 απόφοιτοι του New York College, παρέλαβαν τα πτυχία τους, ανυπομονώντας  για το νέο τους ξεκίνημα.

 Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, στην καρδιά της Αθήνας, όπου οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους, Bachelor, Master και PhD , παρουσία αγαπημένων τους προσώπων καθώς και εξεχουσών προσωπικοτήτων από τον Ακαδημαϊκό, Πολιτικό και Επιχειρηματικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίτιμος προσκεκλημένος για φέτος, και guest speaker στην τελετή αποφοίτησης, ήταν o τ. Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας, κ. Jan Fischer, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές πολιτικές και ακαδημαϊκές μορφές της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Ο  Όμιλος New York College, στην 30ετή παρουσία του στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης έχει προσφέρει στην αγορά περισσότερους από 16.500 πτυχιούχους, οι οποίοι  στελέχωσαν σημαντικές επιχειρήσεις είτε δημιούργησαν υπεραξίες με δικές τους επιχειρηματικές και επιστημονικές δραστηριότητες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το 94% των πτυχιούχων του New York College, βρίσκει δουλειά σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών από την αποφοίτησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό συμβάλλει η συνεχής και αποτελεσματική προσπάθεια του Γραφείου Διασύνδεσης το οποίο κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει σεμινάρια που αφορούν στην επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών, ομιλίες επιφανών επιστημόνων, ανθρώπων των επιχειρήσεων και καλλιτεχνών.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Καριέρας», προσφέρει δυνατότητα συνέντευξης με υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων οργανισμών, πολλές από τις οποίες ανοίγουν τους πρώτους επαγγελματικούς δρόμους των αποφοίτων. 

Το πρόγραμμα σπουδών του New York College περιλαμβάνει τους τομείς της Οικονομίας, Διοίκησης, Διεθνών Σχέσεων, Επικοινωνίας, Ψυχολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Διατροφολογίας, Βιοιατρικής, Πληροφορικής, Κινηματογράφου, Ναυτιλιακών, Τουριστικών Σπουδών  και εβδομήντα ακόμη κλάδους.

Σημαντικές είναι και οι διεθνείς συνεργασίες του New York College, οι οποίες “σφραγίστηκαν” με τις παρουσίες ακαδημαϊκών εκπροσώπων των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων State University of New York, Empire State College- ΗΠΑ , University of Greenwich-Ην. Βασίλειο, University of Bolton- Ην. Βασίλειο και Université Toulouse 1 Capitole-Γαλλία, οι οποίοι απένειμαν και τα πτυχία! 

 Στο πλαίσιο της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, το New York College βράβευσε την Κιβωτό του Κόσμου, έναν εθελοντικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που εδώ και δύο δεκαετίες προσφέρει ανεκτίμητης αξίας έργο και στέκεται δίπλα σε απροστάτευτα παιδιά. Στη φωτογραφία ο κ. Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College και η σύζυγος του ιερέα Αντώνιου Παπανικολάου, Σταματία Γεωργαντή.

Ο τ. Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας Jan Fischer, κατά τη διάρκεια της τελετής, απευθυνόμενος στους αποφοίτους μίλησε για την Ευρωπαϊκή οικονομία και τα επιτεύγματα της Τσεχικής Οικονομίας και αναφέρθηκε στις προοπτικές απασχόλησης που έχουν οι απόφοιτοι του New York College για μια παγκόσμια καριέρα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κ. Ηλίας Φούτσης, αφού ευχήθηκε στους αποφοίτους καλή επαγγελματική σταδιοδρομία, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η τελετή αποφοίτησης μπορεί να σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής αλλά όχι απαραίτητα και το τέλος μιας πορείας. 

από αριστερά o κ. Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, που έλαβε τιμητικό Διδακτορικό Τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Bolton, ο τ. Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Jan Fischer και η κ. Eva Anderova, τ. Υφυπουργός Οικονομικών της  Τσεχικής Δημοκρατίας και συνεργάτιδα του εκπαιδευτικού ομίλου NYC στο University New York in Prague

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο  σπουδαίος Έλληνας εφοπλιστής καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, επικεφαλής του πανίσχυρου ομίλου Tsakos Group, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.
 Τιμητικό Διδακτορικό Τίτλο για το επιστημονικό του έργο από το Πανεπιστήμιο του Bolton έλαβε από τον Κόμη του St. Andrews κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, o Καθηγητής Άγγελος Συρίγος. 

από αριστερά η κ. Eva Anderova, τ. Υφυπουργός Οικονομικών της  Τσεχικής Δημοκρατίας και συνεργάτιδα του εκπαιδευτικού ομίλου NYC στο University New York in Prague, ο κ. Jan Fischer τ. Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας,                    ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, εφοπλιστής και επικεφαλής του πανίσχυρου ομίλου Tsakos Group και ο κ. Ηλίας Φούτσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College

Το New York College βράβευσε την Κιβωτό του Κόσμου, έναν εθελοντικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που εδώ και δύο δεκαετίες προσφέρει ανεκτίμητης αξίας έργο και στέκεται δίπλα σε απροστάτευτα παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης