Η Νίκη εν τη ενώσει: Tο μήνυμα του Greek Economic Forum προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενόψει G2040

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, 16:53
Η Νίκη εν τη ενώσει: Tο μήνυμα του Greek Economic Forum προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενόψει G2040

Στα πλαίσια της νέας Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και λόγω της διαχρονικής σχέσης με το Λευκό Οίκο, το Greek Economic Forum απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, κύριο Joe Biden και τη νέα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κυρία Kamala Harris.

Η επιστολή αυτή συνοδεύτηκε με το ψηφιοποιημένο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη DIONYSIOS.

Το έργο ονομάζεται RENAISSANCE / REVOLUTION 2040.

Η θεματολογία του έργου συμβολίζει την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Με αφορμή το νέο πρόγραμμα του Greek Economic Forum , G2040, που έχει στόχο το 2040 να είναι μία χρονολογία ορόσημο για την Ελλάδα και τον κόσμο. (www.g2040.com)

RENAISSANCE / REVOLUTION 2040

Το έργο ανοίγει το διάλογο μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, φέρνοντας στο προσκήνιο τη δύναμη των ιδεών που ξεπερνούν τα σύνορα.

Ένα σύμβολο ενότητας και ειρήνης.

Μια ευχή για τη νέα Χρυσή Εποχή της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του κόσμου.

Για μια νέα γενιά, από μια νέα γενιά, που βασίζεται στη συνεργασία, την αρμονία και την ένταξη.

Αυτή η αναγέννηση της Ελλάδας, με πυλώνα τις αξίες του παρελθόντος, βρίσκει τον ιδανικό συμβολικό πρεσβευτή της στη Νίκη της Σαμοθράκης, μια ένδειξη δράσης και νίκης.

Η επιλογή της θεματολογίας αυτού του έργου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη νέα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κα Kamala Harris, την πρώτη Αφροαμερικανίδα σε τόσο σημαντική κυβερνητική θέση των ΗΠΑ. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για έναν νέο κόσμο, με νέες ιδέες, νέες ταυτότητες και χωρίς περιορισμούς.

Η ένωση δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ δημιουργεί έναν εικονοκλαστικό υπερήρωα, που πατά και καταστρέφει κάθε γκρίζο λείψανο του παρελθόντος.

Το πέρασμα της Νίκης, μετατρέπει το κάθε τι γύρω της σε χρυσάφι, σύμβολο της λάμψης και του θριάμβου, βαδίζοντας προς την Ελλάδα του 2040.

Οι διαχρονικές τιμές επανασχεδιάζονται για να ταιριάζουν καλύτερα στο παρόν και να δημιουργούν το μέλλον.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, 16:53