Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχωράει σε σημαντικές δράσεις στη Βόρεια Εύβοια με στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το καλοκαίρι του 2021 την περιοχή.

Οι πυλώνες στους οποίους διαρθρώνεται το πλάνο ενεργειών της εταιρείας είναι δύο: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφενός, η στήριξη της προσπάθειας για την οικοδόμηση ενός περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμου μέλλοντος, μέσα από τη συμμετοχή της εταιρείας στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας υπό τον Σταύρο Μπένο και την συγχρηματοδότηση της μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς θα αποτελέσει τη βάση της ανοικοδόμησης, ορίζοντας τους  κανόνες (περιβαλλοντικούς, οικιστικούς, χρήσεις γης κ.ο.κ.) για την ανασυγκρότηση σε όλο το γεωγραφικό εύρος της πυρόπληκτης περιοχής.

Αφετέρου, η άμεση αποκατάσταση ζημιών στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λίμνης, με παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον, ώστε οι μαθητές των σχολείων να επιστρέψουν τη νέα σχολική χρονιά, σε ένα ανανεωμένο σχολικό περιβάλλον. Ειδικά στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λίμνης θα δημιουργηθεί μια πρότυπη «πράσινη» στέγη, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, αλλά και της ατμόσφαιρας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο χώρο για χρήση από τους μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 6 Μαΐου, αντιπροσωπεία της διοίκησης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, επισκέφθηκε τη Βόρεια Εύβοια και πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των πληγεισών περιοχών και συγκεκριμένα τους κ.κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, και Γιάννη Κοτζιά, Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού, όπου συζητήθηκαν οι δράσεις της εταιρείας και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την επόμενη ημέρα της περιοχής.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Γιάννης Γεωργακέλλος δήλωσε σχετικά: «Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε στρατηγικές επιλογές, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και αφήνουν θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Μετά από αρκετούς μήνες σχεδιασμού και προκαταρκτικών ενεργειών έχουμε δημιουργήσει ένα πολύπλευρο πλάνο για τη Βόρεια Εύβοια. Οι δράσεις μας στοχεύουν στο να  βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής, άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Έχουμε και τη διάθεση και τη δυνατότητα να προσφέρουμε κι εμείς σε αυτόν τον μοναδικό τόπο και  πιστεύουμε πως με τη  συνδρομή και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα αναγεννηθεί και θα αποκτήσει ένα βιώσιμο μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης