Η NN Hellas υποστηρίζει για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην Τρίτη Ηλικία. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η NN Hellas καλύπτει την υποστήριξη της Τηλεφωνικής Γραμμής για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία  -210 6101300-, αλλά και την εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών, που συνδέονται με ηλικιωμένους με στόχο την ανάπτυξη δεσμών “φιλίας”. Οι εθελοντές στους οποίους συμμετέχουν και στελέχη της εταιρίας, μετά από την κατάλληλη εκπαίδευση, επικοινωνούν τηλεφωνικά με μοναχικούς ηλικιωμένους σε εβδομαδιαία βάση. Έτσι τους κρατούν συντροφιά, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους, ενώ δημιουργούν σχέσεις φιλίας μαζί τους. Επιπλέον, για πρώτη φορά, η NN Hellas υποστηρίζει και τις συλλογικές δράσεις του προγράμματος οι οποίες στοχεύουν στη σωματική, πνευματική και κοινωνική ενδυνάμωση των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 22,3% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, ενώ περίπου 730.000 άτομα Τρίτης Ηλικίας ζουν μόνοι τους. Αυτοί οι συνάνθρωποί μας βιώνουν ιδιαίτερη μοναξιά και κοινωνική απομόνωση, ενώ δεν αξιοποιούνται η εμπειρία και οι δυνατότητές τους από την κοινωνία. Εκτός από την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, μπορεί να υπάρξουν και δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία τους, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική.

Η NN Hellas, με οδηγό τις αξίες της «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», παραμένει και το 2023 δίπλα στους οργανισμούς που έχουν θετικό αποτύπωμα στην Τρίτη Ηλικία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον περιορισμό της αποξένωσης και την ευημερία των μεγαλύτερων σε ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης