Ονομάζεται «Dovevivoallestero.com», δηλαδή «πού ζω στο εξωτερικό» και πρόκειται για ένα δίκτυο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας το οποίο ενώνει τους Ιταλούς της διασποράς. Δημιουργός του δικτύου αλλά και της ψηφιακής πλατφόρμας ο Μassimiliano Ferrara.

H ιδέα του όλου πρότζεκτ βασίζεται κυρίως στην προώθηση της Ιταλίας γενικότερα στα μέρη όπου ζουν Ιταλοί στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται και στις πληροφορίες της ψηφιακής πλατφόρμας όπου γίνονται οι εγγραφές των μελών, ευπρόσδεκτοι είναι εκτός από τους Ιταλούς κατοίκους στο εξωτερικό και άτομα τα οποία θεωρούν την Ιταλία σπίτι τους ή  αγαπούν την ιταλική κουλτούρα. 

Η δομή του δικτύου αποτελείται από τους «πρέσβεις», δηλαδή τα άτομα επικεφαλής στην κάθε χώρα τα οποία έχουν επιλεγεί λόγω της δουλειάς τους και της θέσης τους, αλλά και τους «χορηγούς επικοινωνίας» όπου είναι Μέσα Ενημέρωσης που προωθούν το δίκτυο. Στη προώθηση συμμετέχουν και δημοσιογράφοι..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να κάνει αίτηση και στη συνέχεια να υπάρξει έγκριση από το δίκτυο. Βέβαια υπάρχει μια διαδικασία εξέτασης του κάθε μέλους σχετικά με τη ζωή του, τη δουλειά του αλλά και την προσωπικότητά του γενικότερα.

Τιμητικός θεωρείται ο βαθμός του «πρέσβη» που στην πραγματικότητα σημαίνει πως το μέλος διαθέτει όλα εκείνα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να προωθεί την Ιταλία στη χώρα που ζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης