Από τον Ιανουάριο του 2015, η Action Finance Initiative (AFI) έχει βοηθήσει να δημιουργηθούν 306 νέες μικροεπιχειρήσεις και 525 νέες θέσεις εργασίας, με συνολική χρηματοδότηση μέσω μικροπιστώσεων που αγγίζει τα 2,8εκ ευρώ.

Η AFI, που ιδρύθηκε πριν από 5 χρόνια, στηρίζει startups και μικροεπιχειρήσεις ανεξαρτήτως βαθμού καινοτομίας, τόσο με κεφάλαιο κίνησης όσο και με επενδυτικό κεφάλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το νέο, εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προσφέρει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας (αυτοαπασχόληση) ή να αναπτύξουν υπάρχουσες μικρές επιχειρηματικές μονάδες.

Στατιστικά το 46% των επωφελούμενων της AFI αποτελείται από πρώην άνεργους, το 36% από γυναίκες επιχειρηματίες, ενώ περίπου το 1/5 του συνόλου είναι νέοι επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών.

Χωρίς περιορισμούς στους επιχειρηματικούς κλάδους η AFI δίνει πρόσβαση σε μικροδάνεια έως 12.500 ευρώ, προσφέροντας παράλληλα δωρεάν εκπαίδευση και επιχειρηματική υποστήριξη, τόσο σε άνεργους όσο και σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αποκλεισμένους από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα που χρειάζονται ρευστότητα και επιχειρηματική καθοδήγηση για να επιχειρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 306 εταιρείες που έχουν ήδη βοηθηθεί έως τώρα, το 50% περίπου βρίσκεται στην Αττική, ενώ το υπόλοιπο 50% διαμοιράζεται σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη,  Δωδεκάνησα, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κυκλάδες και περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας, όπως Μακεδονία και  Θράκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης