Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Να προχωρήσουμε σε σπερματέγχυση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βαγγέλης: Είμαι 33 χρονών και η γυναικά μου 26. Επί δύο χρόνια προσπαθούμε για παιδί και δεν γίνεται τίποτα πήγαμε σε γυναικολόγο και με έβαλε να κάνω σπερματοδιάγραμμα ήταν καλό μου είπε. Η γυναίκα μου έκανε σαλπιγγογραφία και βρήκανε ότι έχει δίκερη μήτρα. Ο γιατρός που έκανε την σαλπιγγογραφία μας είπε να κάνουμε επέμβαση γιατί δεν μπορούμε να πιάσουμε παιδί και αν πιάσουμε θα το χάσουμε το παιδί ή την γυναίκα. Ο γυναικολόγος είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και δεν θα πιάσει παιδί από μονό του αλλά μονό με σπερματέγχυση. Εσείς τι λέτε; Ευχαριστώ.

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Η δίκερη μήτρα είναι μία συγγενής ανατομική παραλλαγή της μήτρας (δηλ. η γυναίκα σας γεννήθηκε με αυτήν την μορφή μήτρας) και σε αποτελεί μία από τις αιτίες υπογονιμότητας αλλά και των καθ’ έξιν αποβολών. Θα σας συμβούλευα να μην χάνετε χρόνο και να απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος γυναικολόγος για την περίπτωσή σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν κρίνει ότι μπορεί να αποκατασταθεί χειρουργικά, θα σας συμβούλευα να προχωρήσετε στην επέμβαση καθώς αυξάνετε τις πιθανότητες να ευοδωθεί η εγκυμοσύνη, ανεξαρτήτως του τρόπου επίτευξής της (φυσική σύλληψη ή υποβοηθούμενη, σπερματέγχυση ή εξωσωματική γονιμοποίηση).

Υπάρχει λύση στο πρόβλημά σας αρκεί να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο γυναικολόγο με γνώσεις και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Με τον τρόπο αυτόν θα απαντηθούν οι απορίες σας σωστά και θα οδηγηθείτε το συντομότερο δυνατό στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή στο να κρατήσετε το δικό σας μωρό αγκαλιά.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης