Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει πιθανότητα να είμαι έγκυος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρίλια: Έκανα sex με το αγόρι μου μία εβδομάδα πριν την περίοδο και τελείωσε πάνω μου, λίγο πιο κάτω από την κοιλιά. Μετά εγώ έκανα μπάνιο μόνο με νερό. Υπάρχουν πιθανότητες να είμαι έγκυος;

Αγαπητή,

Ναι, οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη μπορεί να επιφέρει εγκυμοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σύστηνα ένα τεστ εγκυμοσύνης είκοσι μέρες μετά το συμβάν. Επίσης, θα ήταν πολύ χρήσιμο να επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας και να συζητήσετε το θέμα γονιμότητα και σύλληψη. Θα σας βοηθήσει να μπορείτε να απαντάτε τέτοιες ερωτήσεις από μόνη σας και να μην πανικοβάλλεστε.

Άλλωστε, σαν γυναίκα, θα πρέπει να είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους καταστάσεις, μια και εσείς θα είστε αυτή που θα πρέπει να το χειριστείτε.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ, Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους / Ενδοσκοπική Χειρουργική / Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου

Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης