Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει πιθανότητα να έχει μείνει έγκυος η κοπέλα μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιώργος: Γεια σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα θέμα που με απασχολεί.. Έκανα σεξ με τη κοπέλα μου και χρησιμοποίησα προφυλακτικό κανονικά. Εκσπερμάτωσα αλλά επειδή δεν είχαμε χαρτί έβγαλα το προφυλακτικό και το έβαλα σε ένα κουτί να το πετάξω. Η κοπέλα μου το έπιασε το προφυλακτικό για να το βάλουμε στο κουτί αλλά το είχα δέσει.. Δεν ξέρω όμως αν είχε σπέρμα πάνω (στην εξωτερική επιφάνεια εννοώ). Στη συνέχεια πήγαμε σε ένα μπαρ και της είπα να πλύνει τα χέρια για να καθαρίσει το αιδοίο της, εκείνη όμως ξεχάστηκα και σκουπίστηκε κατευθείαν με χαρτί, χωρίς να πλύνει τα χέρια τη. Πιο πριν βέβαια είχε έρθει σε επαφή με άλλα αντικείμενα. Υπάρχει πιθανότητα για καμία… στραβή;

Ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητέ Γιώργο,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιθανότητες να είναι έγκυος η σύντροφός σου είναι οριακά μηδενικές. Σε περίπτωση που έχει καθυστέρηση στην περίοδό της θα πρέπει να κάνει μία ειδική εξέταση, που ονομάζεται β-χοριακή γοναδοτροφίνη. Είναι εξέταση αίματος, γίνεται σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο της γειτονιάς ανεξαρτήτως από το αν έχει προηγηθεί η λήψη τροφής ή όχι. Το αποτέλεσμα θα απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημά σας σχετικά με την ύπαρξη εγκυμοσύνης.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης