Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει λόγος άγχους και βιασύνης για ένα παιδί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάριος: Γιατρέ καλησπέρα. Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για το λειτούργημα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Είμαι παντρεμένος δύο χρόνια τώρα και η ηλικία μου είναι 32 και της γυναίκας μου 33.Η γυναίκα μου έχει αγχωθεί πάρα πολύ με το θέμα της εγκυμοσύνης και με πιέζει αφόρητα, ενώ εγώ προσπαθώ να την ηρεμήσω να μην αγχώνεται για την ηλικία της και ότι δεν την έχουν πάρει και τα χρόνια και ότι έχουμε καιρό μπροστά μας. Να σας πω ότι και εγώ θέλω να δημιουργήσω οικογένεια άλλωστε γι’αυτό και παντρεύτηκα αλλά νομίζω ότι δεν είναι τώρα κατάλληλες συνθήκες. Ποια είναι η γνώμη σας υπάρχει λόγος άγχους και βιασύνης όσον αφορά την μητρική ικανότητα της γυναίκας μου λόγου ηλικίας για την γέννηση ενός υγιούς παιδιού. Υ.Γ: έχουμε κάνει και οι δύο προγεννητικό έλεγχο και είναι όλα εντάξει. Σας ευχαριστώ.

Αγαπητέ Μάριε,

Η απόκτηση ενός παιδιού πρέπει να είναι συνειδητή απόφαση και των δύο γονέων προκειμένου να διασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες και το κατάλληλο περιβάλλον στο οποίο θα γεννηθεί και θα μεγαλώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι κατανοητή και ταυτοχρόνως σεβαστή η επιθυμία σας να μεταθέσετε χρονικά την αύξηση των μελών της οικογενείας σας όπως και η επιθυμία της συζύγου να αποκτήσετε παιδί το γρηγορότερο δυνατό. Η χρονική στιγμή που θα αποφασίσετε να ξεκινήσετε την προσπάθεια θα πρέπει να είναι κοινή απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όμως ότι ο χρόνος που περνά είναι εναντίον σας. Σε μία γυναίκα, καθώς περνάει ο χρόνος, μειώνονται σταδιακά οι πιθανότητές της για αυτόματη σύλληψη και μετά την ηλικία των 37 ετών μειώνονται δραστικά. Επίσης, αυξάνονται οι πιθανότητες για αποβολή και για απόκτηση παιδιού με χρωμοσωμιακές ανωμαλίες.

Επισκεφτείτε μαζί έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας και συζητήστε μαζί του τις σκέψεις σας αναφορικά με την αύξηση των μελών της οικογένειάς σας. Είναι ο καλύτερος σύμβουλός σας και αυτός με τον οποίον θα προγραμματίσετε τον σωστό χρόνο για εσάς για την απόκτηση ενός παιδιού.
Η συμβουλή μου είναι να μην χάσετε άλλο χρόνο.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης