Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει κίνδυνος για εγκυμοσύνη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θανάσης: Γιατρέ μου γεια σας. Η κοπέλα μου ήτανε στη τελευταία μέρα της περιόδου της και εγώ τελείωσα μέσα της. Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης; Ευχαριστώ.

Αγαπητέ,

Συχνά τα ζευγάρια επιχειρούν να εκτιμήσουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης προσπαθώντας να υπολογίσουν ποιες ημέρες του μήνες είναι οι λεγόμενες “γόνιμες”. Η προσπάθεια υπολογισμού των ημερομηνιών αυτών δεν αποτελεί ασφαλή μέθοδο αντισύλληψης καθώς η περίοδος σε κάθε γυναίκα μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, μεταθέτοντας τις γόνιμες ημέρες σε άλλη ημερομηνία από την αναμενόμενη. Από την στιγμή που υπήρξε ολοκληρωμένη ελεύθερη επαφή μόνο μια ειδική εξέταση αίματος, η οποία λέγεται β χοριακή γοναδοτροφίνη και η οποία γίνεται πέντε ημέρες μετά την αναμενόμενη ημέρα της περιόδου, μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα εγκυμοσύνης.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράφει ο Dr ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠ. ΠΗΧΟΣ MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων
Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης