Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Γιατί λιγόστεψε το αίμα στην περίοδό μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άννα Μαρία: Γεια σας, συγχαρητήρια για τη στήλη σας. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είμαι 26 ετών, ενεργή σεξουαλικά και έχω ανώμαλη περίοδο λόγω πολυκυστικών ωοθηκών. Τελευταία παρατηρώ ότι στην περίοδό μου (η οποία κρατάει γύρω στις επτά μέρες και ο κύκλος της είναι γύρω στις 30 με 40 ημέρες) το αίμα δεν είναι σε τόσο μεγάλη ποσότητα σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πιο μικρή είχα πάρα πολύ αίμα όταν είχα περίοδο. Τώρα βλέπω ότι έχει λιγοστέψει. Γνωρίζετε πού μπορεί να οφείλεται αυτό; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά τη γνώμη σας ή είναι φυσιολογικό όσο μεγαλώνει η γυναίκα να συμβαίνει αυτό;

Αγαπητή Άννα Μαρία,

Θα σας συμβούλευα να προγραμματίσετε μία επίσκεψη σε έναν γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας ακόμα και αν η τεκνοποίηση δεν συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαταραχή στον κύκλο της εμμήνου ρύσεως μπορεί να οφείλεται σε ορμονική διαταραχή που αν δεν διαγνωσθεί έγκαιρα και δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί μελλοντικά να σας δημιουργήσει προβλήματα γονιμότητας. Ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος αφού συμπληρώσει το ιατρικό σας ιστορικό, σας εξετάσει γυναικολογικό, κάνει τον απαραίτητο έγχρωμο διακολπικό υπέρηχο και Doppler μήτρας και ωοθηκών και σας ζητήσει ένα εξειδικευμένο κύκλο εξετάσεων θα σας κατευθύνει σωστά και υπεύθυνα στην ρύθμιση του κύκλου σας προστατεύοντας παράλληλα τη γονιμότητά σας.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης