Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Θα καταφέρουμε να κάνουμε παιδί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεωργία: Γεια σας. Έχω περίοδο κάθε 26 με 28 ημέρες. Είμαι 35 ετών. Η περίοδος κρατάει τρεις ημέρες και αυτές τις ημέρες βγαίνει 1-3 φορές την ημέρα κόκκινο αίμα. Έξι ημέρες από την αρχή του κύκλου ξεκινήσαμε με τον σύζυγό μου να κάνουμε ελεύθερα για μία καλοδεχούμενη εγκυμοσύνη. Οι επαφές μας είναι 3-4 φορές την εβδομάδα. Θα τα καταφέρουμε; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αγαπητή,

Βεβαίως και θα τα καταφέρετε, αρκεί να οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή. Πρέπει όμως κατ’ αρχάς να εξετάσετε ότι: 1. το σπέρμα του συζύγου σας είναι γόνιμο (για αυτό χρειάζεται να κάνετε ένα σπερμοδιάγραμμα σε κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης από εμβρυολόγο ή σε ειδικό κέντρο σπέρματος), 2. ότι οι σάλπιγγές σας είναι διαβατές, ότι το γεννητικό σας σύστημα είναι ακέραιο (χρειάζεστε σαλπιγγογραφία σε ειδικό ακτινολογικό κέντρο) και 3. ότι κάνετε ωορρηξίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, το καλύτερο είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό γυναικολόγο αναπαραγωγής, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ, Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους / Ενδοσκοπική Χειρουργική / Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου

Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης