Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί;

Γιάννης: Συγχαρητήρια για την προσφορά σας, επιτελείτε σημαντικό έργο. Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας στο θέμα που μας απασχολεί. Προσπαθούμε με τη σύζυγό μου 2 χρόνια για να αποκτήσουμε παιδί, ύστερα από μια σειρά εξετάσεων και των δυο μας οι οποίες ήταν καλές, ο γιατρός μας ενέταξε στην κατηγορία των ζευγαριών που παρουσιάζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα, και έδωσε στη σύζυγό μου τα clomifaine και pregnyl για πρόκληση ωορρηξίας. Για 4 μήνες 3 ωάρια κάθε φορά εμφανίζονται στη σωστή διάμετρο με τον υπέρηχο προς γονιμοποίηση, αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Ποιά είναι η γνώμη σας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητέ Γιάννη,

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν Γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας, που θα αξιολογήσει πρώτα από όλα τις εξετάσεις που έχετε κάνει. Ο κύκλος των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας είναι συγκεκριμένος και ανάλογα με τα αποτελέσματα ο ειδικός Γυναικολόγος μπορεί να προχωρήσει και σε έναν δεύτερο κύκλο εξετάσεων, πιο εξειδικευμένο, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων με την ανταπόκριση της συζύγου στην φαρμακευτική αγωγή.

Δυστυχώς τα στοιχεία που παραθέτετε είναι ελλιπή για να μπορέσω να μπορέσω να διαγνώσω το αίτιο του προβλήματός σας. Επισκεφθείτε τον εξειδικευμένο Γυναικολόγο προσκομίζοντας όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει και το ιστορικό των φαρμάκων που έχει λάβει η σύζυγός σας κατά το παρελθόν. Αφού ο Γυναικολόγος συμπληρώσει το ιστορικό της, την εξετάσει γυναικολογικά και κάνει τον απαραίτητο έγχρωμο διακολπικό υπέρηχο και Doppler μήτρας και ωοθηκών άμφω θα σας εκθέσει όλες τις εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν προκειμένου να φτάσετε το γρηγορότερο δυνατό στο πιθανό αποτέλεσμα. Θα σας προτείνει την ενδεδειγμένη για εσάς λύση και θα σχεδιάσει μαζί σας ένα πλάνο ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να γίνετε γονείς. Μην χάνετε χρόνο, προγραμματίστε την επίσκεψή σας άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης