Η ανεργία, εκτός των άλλων πιο προφανών συνεπειών της, έχει και μία πιο αφανή: μειώνει τη γονιμότητα των γυναικών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι κυρίως επηρεάζονται οι γυναίκες μεταξύ των 20 έως 25 ετών, ενώ όσο περισσότερο διαρκεί η ανεργία, τόσο φαίνεται να είναι μεγαλύτερη η επίπτωση στη γονιμότητα. Ειδικοί ψυχολόγοι ανέλυσαν πάνω από 140 εκατομμύρια γεννήσεις κατά την περίοδο 1975 – 2010, εστιάζοντας στην ημερομηνία της σύλληψης του παιδιού παρά της γέννας, καθώς είναι η αρχική απόφαση για την εγκυμοσύνη αυτή που κυρίως επηρεάζεται από την προσωπική και γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Η ανάλυση έδειξε ότι για κάθε μία ποσοστιαία μονάδα (1%) που αυξάνεται η μέση ανεργία, μειώνεται η μέση γονιμότητα των γυναικών ηλικίας 20 έως 24 ετών κατά έξι γεννήσεις ανά 1.000 γυναίκες. Σε βάθος χρόνου (έως την ηλικία των 40 ετών για τις ίδιες γυναίκες), έχουν χαθεί συνολικά 14,2 γεννήσεις ανά 1.000 γυναίκες εξαιτίας της αρχικής αύξησης της ανεργίας κατά 1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η πιο μακροπρόθεσμη επίπτωση οφείλεται κυρίως στις γυναίκες που -λόγω της ανεργίας- τελικά δεν κάνουν καθόλου παιδιά. Οι δημογράφοι και άλλοι επιστήμονες εδώ και πάνω από έναν αιώνα μελετούν τη σχέση ανεργίας και γονιμότητας. Οι περισσότερες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης