Καθώς το The Sims 3: Pets έτρωγε δέκα-δέκα τα MB του σκληρού δίσκου του desktop μου, καθόμουν ο καψερός και σκεφτόμουν τι παραπάνω μπορεί να είχε αυτό από το The Sims: Unleashed και το The Sims 2: Pets, τα expansions των δύο πρώτων παιχνιδιών της σειράς The Sims που ασχολούνταν με τα ζώα. Ε, δεν χρειάστηκε να περάσει και πολλή ώρα για να το διαπιστώσω…

Στο Pets τα ζώα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: low και high-maintenance, ανάλογα τη φροντίδα που θέλουν και το τι μπορούν να κάνουν για εσάς σε αντάλλαγμα. Τα πρώτα είναι φίδια, σαύρες, χελώνες κλπ που στην ουσία απαιτούν μόνο τάισμα αλλά έχουν περιορισμένες ικανότητες –σε περίπτωση που τα τσιμπήσετε, περισσότερο διακοσμητικός θα είναι ο ρόλος τους. Το «ζουμί» είναι στα άλλα, τα high-maintenance ζώα στα οποία περιλαμβάνονται σκύλοι, γάτες και… άλογα! Όλα τους πλέον είναι πλήρως controllable και παρ’ ότι δεν πάνε κάθε μέρα στη δουλειά, έχουν skills που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα προσοδοφόρα. Οι σκύλοι για παράδειγμα μπορούν σαν σωστά λαγωνικά να ψάχνουν για κρυμμένους… μικροθησαυρούς στο έδαφος ενώ τα άλογα είναι πραγματικά χρυσοχοεία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, δεν χρειάζεται να πληρώσετε μία για να αποκτήσετε ένα ζώο(ν) στην οικογένεια. Που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε ένα αλογάκι απ’ την αρχή του παιχνιδιού. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να επιλέξετε ένα ανήμερο ζώο το οποίο έρχεται ήδη με κάποια skills αλλά θα είναι αρκετά δύστροπο ως προς την εκμάθηση άλλων. Εκπαιδεύοντάς το, θα βελτιώσει τα skills του τόσο αυτό όσο και ο sim σας ο οποίος θα εξελιχθεί σε έναν ικανότατο αναβάτη. Ε, έτσι λοιπόν θα είστε σε θέση να δηλώνετε άλογο και αναβάτη σε αγώνες και να ‘κονομάτε τρελά λεφτά –μιλάμε ότι θα καθαρίζετε ποσά που δεν σας ‘ξηγιέται κανονικά ούτε η δουλειά σας!

Κατά τα άλλα υπάρχουν κάμποσες επιλογές στο customization των ζώων σας τα οποία έχουν πέραν της χαρακτηριστικής τους εμφάνισης, και συγκεκριμένη συμπεριφορά και προσωπικότητα. Νέα αντικείμενα για τους sims ή το σπίτι σας βέβαια δεν πρόκειται να βρείτε (για την ακρίβεια περιλαμβάνονται ελάχιστα και αυτά έχουν άμεση σχέση με την πανίδα), ωστόσο το Pets εισάγει μια νέα περιοχή τίγκα στα ράντζα, το Appaloosa Plains.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Pets είναι μια ευχάριστη προσθήκη στο όλο «σύμπαν» του The Sims 3. Προσθέτει πλήθος ζώων εισάγοντας παράλληλα και ορισμένους «φρέσκους» μηχανισμούς που όσο να ‘ναι το διαφοροποιούν από το συνονόματο του expansion του The Sims 2 και το The Sims: Unleashed. Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ως τώρα με το The Sims 3 δύσκολα θα το κάνουν λόγω του Pets εκτός κι αν είναι υπερβολικά ζωόφιλοι (και μόνο το ότι μπορείς π.χ. να διαλέγεις τη ράτσα του σκύλου σου, ε, μετράει!). Οι ήδη κάτοχοι του τίτλου, θα βρουν κάτι να κάνουν όσο ο sim τους βγάζει με κόπο και ιδρώτα το μεροκάματο…

Πηγή: byteme.gr

Είδος: Simulation
Format: PC
Έκδοση: EA
Ανάπτυξη: EA
Διάθεση: CD Media
Multiplayer: Όχι
Κυκλοφορία: 21/10/2011
Βαθμός: 8+

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης