To Kinect Disneyland Adventures δεν είναι παρά μια ψηφιακή και κομματάκι πιο interactive έκδοση της Disneyland! Σε αυτή του Παρισιού (τη λεγόμενη Euro Disney) δεν έχω πάει, οπότε δεν γνωρίζω πώς είναι δομημένη. Τη Disneyland της Καλιφόρνια στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ όμως την έχω γυρίσει από άκρη σε άκρη και έτσι μπορώ μετά βεβαιότητας να πω πως το πάρκο στο οποίο εξελίσσεται όλη η δράση στο Disneyland Adventures είναι σε μεγάλο βαθμό φτυστό αυτό του Άναχαϊμ!

Ο παίκτης είναι ελεύθερος να περιπλανηθεί σε αυτό ελεύθερα με τη βοήθεια του avatar-πιτσιρικιού που δημιουργεί και εδώ είναι το πρώτο στοίχημα του Disneyland Adventures: δεν μιλάμε για on-rails δράση αλλά για έναν τρισδιάστατο κόσμο τον οποίο ο παίκτης εξερευνά χωρίς περιορισμούς. Προχωράτε φέρνοντας το δεξί σας χέρι σε διάταση και στρέφοντάς το προς τα δεξιά ή τα αριστερά, στρίβει και ο χαρακτήρας σας! Απλό; Ω ναι. Δεν είναι και το πιο ακριβές σύστημα που έχω συναντήσει αλλά τη δουλειά του την κάνει. Εξ’ άλλου, από ένα σημείο κι έπειτα, σε περίπτωση που δυσκολεύεστε ή πλήττετε με το πήγαινε-έλα, υπάρχει και επιλογή fast travel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, μέσα στο πάρκο της Disneyland έχετε πάμπολλες επιλογές. Εννοείται πως θα βρείτε όλους τους γνωστούς κι αγαπημένους χαρακτήρες οι οποίοι θα σας μοιράσουν ατάκες, αυτόγραφα και… αγκαλιές, όλα αυτά ανταποδίδοντάς τους τις κατάλληλες κινήσεις και χειρονομίες. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικό και δεν απαιτεί πολλά-πολλά από τον παίκτη. Στη διάθεσή του βρίσκονται και διάφορα καταστήματα τα οποία εν αντιθέσει με αυτά του πραγματικού πάρκου της Disneyland δεν απαιτούν πραγματικά χρήματα αλλά ψηφιακά προκειμένου να του επιτρέψουν να αγοράσει-ξεκλειδώσει διάφορα καλούδια που θα εμπλουτίσουν την όλη εμπειρία του. Φυσικά το «κυρίως πιάτο» του μενού του Disneyland Adventures είναι οι ατραξιόν του πάρκου οι οποίες για τις ανάγκες του τίτλου έχουν γίνει λίγο πιο… interactive (δεν θα ‘χε ενδιαφέρον αν επιβιβαζόσασταν π.χ. σε ένα τρενάκι ή ένα πλοίο και απλά… βλέπατε τη διαδρομή από την τηλεόρασή σας, ε;) έχοντας μετατραπεί σε mini-games στο στυλ αυτών που έχουμε συναντήσει σε άλλα Kinectοπαίχνιδα (Kinect Adventures, Kinect Sports κ.α.). Η πρωτοτυπία εδώ δεν είναι και για ρεκόρ αλλά σε συνδυασμό με το όλο theme του παιχνιδιού, ο στόχος (δηλαδή η ψυχαγωγία του παίκτη) θα έλεγα πως επιτυγχάνεται άνετα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απαιτήσεις που είχα από το Disneyland Adventures δεν ήταν μεγάλες, δεδομένου και του κοινού στο οποίο απευθύνεται αυτό. Προσωπικά καλύφθηκα σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ πως το ίδιο θα γίνει και με τους μικρούς μας φίλους στους οποίους άλλωστε στοχεύουν Disney και Frontier με το παιχνίδι.
Έχω όμως ένα παράπονο που κάνω σε κάθε review οικογενειακού ή παιδικού τίτλου: η έλλειψη ελληνικών είναι για μένα μέγιστο αρνητικό στοιχείο το οποίο δεν μπορώ παρά να υπογραμμίσω και φυσικά να αποδοκιμάσω. Ναι, αντιλαμβάνομαι ότι κάτι τέτοιο στοιχίζει, το σέβομαι αλλά σε τελική ανάλυση το παραπάνω δεν με απασχολεί ούτε ως reviewer, ούτε ως καταναλωτή. Θα ήθελα να μπορώ να βάλω το Disneyland Adventures στο μικρό μου ξαδερφάκι και να μη χρειάζεται να του εξηγήσω έστω την πρώτη φορά τι πρέπει να κάνει ή πολύ περισσότερο θα ήθελα αυτό να μπορεί να καταλάβει τι του λένε ο Μίκυ και ο Ντόναλντ…

Πέραν τούτου δεν έχω κάποιο άλλο ιδιαίτερο αρνητικό να προσάψω στο παιχνίδι. Για την ακρίβεια πρόκειται για τον τίτλο που θα ήθελα να μπορούσα να έπαιζα όταν ήμουν πιτσιρικάς, τα Σάββατα και τις Κυριακές μετά το Disney Club με τον Λυκούργο και την Καρολίνα. Αν στο σπίτι παίζουν πιτσιρίκι που γουστάρει Disney, Xbox 360 και Kinect, το Kinect Disneyland Adventures για ‘μένα είναι must have τίτλος. Αγοράστε το και θα με θυμηθείτε.

Πηγή: byteme.gr

Είδος: Casual
Format: Xbox 360
Έκδοση: Microsoft
Ανάπτυξη: Frontier Developments
Διάθεση: Microsoft Hellas
Multiplayer: Ναι
Κυκλοφορία: 18/11/2011
Βαθμός: 8

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης