Υλικά:

Για το κέικ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3 φλ. καρότο (τριμμένο πολύ ψιλό)
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. καλαμποκέλαιο
1 φλ. αμυγδαλόψιχα (πολύ πολύ ψιλοκομμένη στο blender)
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
4 αβγά

Για γλάσο

2 φλ. ζάχαρη άχνη
125 γρ.
1 βανίλια
3/4 φλ. τυρί κρέμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από τα αβγά και τα ανακατεύουμε (είτε στο χέρι είτε στο μίξερ) πολύ καλά μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα (δεν παίζει κανένα ρόλο η σειρά με την οποία βάζουμε τα υλικά).

Αφού έχουν ανακατευτεί καλά προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί (με κάθε αυγό και έτσι δεν μυρίζει το αυγό).

Στρώνουμε μία φόρμα με λαδόκολα που την αλείφουμε με βούτυρο και λίγο αλεύρι και στρώνουμε το κέικ. Το ψήνουμε στους 160°C περίπου για 45-60 λεπτά (κρατάμε χαμηλά τη θερμοκρασία για να μη στεγνώσει το κέικ).

Για το γλάσο χτυπάμε την ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και την βανίλια πολύ καλά και μετά προσθέτουμε το τυρί στην αρχή το μισό δοκιμάζουμε και μετά το υπόλοιπο ανάλογα πόσο ξυνό το Θέλουμε.

Αφού κρυώσει το κέικ προσθέτουμε το γλάσο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Μπορούμε να κόψουμε το κέικ εγκάρσια και να βάλουμε γλάσο και ανάμεσα στα δυο ή τρία κομμάτια κέικ.

Χρησιμοποιήστε κορνέ αν θέλετε να διακοσμήσετετο το κέικ σαν τούρτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης