Από τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα, γεμάτο Ω3 λιπαρά και υπερτροφές. Τα ω-3 λιπαρά οξέα ανήκουν στα «καλά» πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, παίζουν ρόλο στην προστασία των αγγείων και της καρδιάς μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Υλικά Συνταγής

Για τον σολoμό
2 φιλέτα φρέσκο σολoμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγες λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο
λίγο άνηθο
χυμό και ξύσμα λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Για τις πολύχρωμες φακές
1 φλ. βρασμένη ψιλή φακή
1/2 φλ. κινόα βρασμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρ. κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
λίγο ψιλοκομμένο φινόκιο
2 τριμμένα καρότα
λίγο ρόδι καθαρισμένο
λίγο καλαμπόκι βρασμένο
λίγο άνηθο και μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ μουστάρδας
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκτέλεση

Για τον σολoμό στη λαδόκολλα
Βάζουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα του σολoμού με την πέτσα να ακουμπάει στη λαδόκολλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε τα πακέτα.

Βάζουμε σε ταψί τα πακέτα με τον σολoμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20′, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

Για τις φακές
Ενώνουμε όλα τα υλικά για τις πιρουνάτες φακές σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Για το ντρέσινγκ
Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πυκνή υφή.

Πηγή: argiro.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης