Θεωρείται ιδανικό γεύμα για τους αθλητές, επειδή τους τροφοδοτεί με ενέργεια. 

Μία μερίδα (δηλαδή 1 φλιτζάνι βρασμένα ζυμαρικά) περιέχει 30 γραμμάρια υδατάνθρακες, 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και περίπου 1 γραμμάριο φυτικές ίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέθοδος εκτέλεσης

Για το πέστο

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο και το αλάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πάστα.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νιβατό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες βίδες και περιχύνουμε με το πέστο.

Κόβουμε τα ντοματίνια σε ακανόνιστα κομμάτια, το αγγούρι σε κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε φύλλα βασιλικού, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.


Πηγή: akispetretzikis

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης