της Κατερίνας Ζουμποπούλου TRX Istructor Personal Trainer

Ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από την λειτουργική προπόνηση με ιμάντες Trx. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξουμε την ενδυνάμωση του κορμού αλλά και την σταθερότητα στους μυς και στις αρθρώσεις μας. Αποδεικνύεται ότι η γυμναστική με Trx είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για αρχάριους αλλά και για τους αθλητές κάθε επιπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα θα κάνω αναφορά στους φίλους μου αθλητές-δρομείς και πως μπορούν με την συγκεκριμένη προπόνηση αλλά και με την επιλογή πάντα του έμπειρου και πιστοποιημένου Trx Trainer να οικοδομήσουν την απόδοσή τους αλλά και να έχουν βελτίωση του χρόνου της απόστασης που επιλέγουν και διανύουν κάθε φορά. Επίσης όταν η προπόνηση γίνεται σωστά το Trx μπορεί να σας δώσει αυξημένους καρδιακούς παλμούς όσο ένα κανονικό τρέξιμο, ενώ ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουμε να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι πιθανότητες τραυματισμού.

Η ενδυνάμωση με τους ιμάντες θα σας βοηθήσει επίσης να στοχεύσετε στους τομείς που ωφελούν τους δρομείς. Κινητοποιούν την θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αυξάνουν την κινητικότητα των ισχύων ενώ ταυτόχρονα εμπλέκονται και οι γλουτοί. Ο πυρήνας του σώματος είναι εξίσου σημαντικός και είναι ένας άριστος τρόπος να τον ενισχύσετε με την αντίστοιχη δύναμη και την σταθερότητα με το Trx.

O Trx Trainer θα σχεδιάσει την προπόνησή σας με ασκήσεις που θα βελτιώσουν την αντοχή, την σταθερότητα και την ευελιξία του σώματός σας. Θα δούμε ορισμένες ασκήσεις που εμπλέκουν τον πυρήνα και θα εργαστούμε με πειθαρχία για να χτίσουμε την δύναμη σε ολόκληρο το σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Sprinter Start

Τοποθετούμε το σώμα με πλάτη στον ιμάντα και έχοντας μία ελαφριά κλίση προς τα εμπρός. Κάνουμε ένα βήμα με το πόδι προς τα εμπρός μέχρι το γόνατο να έρθει σε γωνία περίπου 45 μοιρών. Μένουμε για λίγο στην θέση αυτή και επαναφέρουμε τον κορμό με αργή και σταθερή κίνηση στην αρχική στάση. Επαναλαμβάνουμε για αρκετές φορές και στην συνέχεια κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με το άλλο πόδι.

Squats Rows

Με το πρόσωπο στον ιμάντα και με τοποθέτηση των ποδιών στο άνοιγμα των ώμων ξεκινάμε την άσκηση αυτή. Οι αγκώνες μας βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα πλευρά. Στην συνέχεια κάνουνε ένα αργό κάθισμα μέχρι τα χέρια να τεντώσουν. Σηκώνομαι με την δύναμη στους ώμους και στα χέρια και με ελεγχόμενη κίνηση γυρίζω στην αρχική μου θέση. Επαναλαμβάνω πολλές φορές. 

 Ρωτήστε μας πως μπορούμε να οργανώσουμε την δική σας προπόνηση έτσι ώστε να κάνετε τις αποστάσεις σε χρόνο DT!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης