Πόσο διαφορετικά μπορεί να αντιδρά το ανθρώπινο σώμα όταν ασκείται στη φύση; Μελέτες δείχνουν ότι τα οφέλη της λεγόμενης green exercise είναι πολλαπλά για τον οργανισμό.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Χαρίλαου Κουθούρη, καθηγητή, με ειδικότητα στην Κινητική Αναψυχή, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και του Ιωάννη Γιαννακόπουλου, καθηγητή Φυσικής Αγωγής (M.Sc.), ποικίλες μελέτες απαντούν σε σχετικά ερωτήματα και υποστηρίζουν νέες προοπτικές όσον αναφορά τη σχέση ανθρώπου, φυσικής δραστηριότητας και εκτέλεσης της άσκησης στη φύση.
Σύμφωνα με τις σύγχρονες μελέτες, η δραστηριοποίηση σε υπαίθριο χώρο παρέχει πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία αυξάνοντας το επίπεδο της φυσικής κατάστασης με συγκριτικά χαμηλότερο επίπεδο “αντιληπτής άσκησης”. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο δραστηριοποιείται βελτιώνοντας τη φυσική του κατάσταση σε ελεύθερο φυσικό περιβάλλον χωρίς να αντιλαμβάνεται το πραγματικό επίπεδο κόπωσης κατά τη διάρκεια της δράσης γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχιση της άσκησης και τη μη εγκατάλειψη της προσπάθειας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης