Τη δύσκολη στιγμή, εκεί όπου οι δυνάμεις αρχίζουν να εξαντλούνται, τα πόδια και το μυαλό των δρομέων «φορτίζουν» ξανά με τον πιο απλό τρόπο: το ζεστό χειροκρότημα ή τη… μουσική που ακούνε στη διαδρομή.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος  έχει το δικό του ρυθμό, αφού τα τελευταία χρόνια εθελοντές μουσικοί και χορευτές συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στον αγώνα. Τοποθετημένοι σε σημεία της διαδρομής και φέτος, στις 8 Νοεμβρίου, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να εμψυχώσουν τους δρομείς και να τους βοηθήσουν να φτάσουν στον απόλυτο στόχο, τον τερματισμό, στο Καλλιμάρμαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα κρουστών «Λαγοί», για παράδειγμα, θα μετάσχει για τέταρτη φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία παίζει κρουστά αποκλειστικά σε αγώνες δρόμου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ανταλλάσσοντας ρυθμό με τους δρομείς. Γι’ αυτό και λένε «αν δεν υπήρχαν οι δρομείς, δεν θα υπήρχαμε κι εμείς!» Για την εμψύχωση των δρομέων-μαραθωνοδρόμων και φέτος θα σταθούν λίγο πριν το 37,5ο χλμ, κάτω από τη γέφυρα της Κατεχάκη

Από την άλλη, υπάρχει η ομάδα της γκάιντας. Μία παρέα ερασιτεχνών μουσικών, τους οποίους έφερε κοντά τα τελευταία 5-6 χρόνια η κοινή τους αγάπη. Στις 8 Νοεμβρίου αναμένεται να είναι σε πλήρη σύνθεση, με δέκα άτομα στο πλευρό των δρομέων. Άλλωστε, κάτι ανάλογο είχαν κάνει και το 2013, μετέχοντες ως Μουσικοί Εμψυχωτές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, περιμένοντας τους δρομείς στην Παλλήνη, όσο και πέρυσι, όταν ήταν στο Χολαργό.

Τους δρομείς όμως εμψυχώνουν και οι χορευτές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις «Πολιτιστικές απόπειρες», ένα φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο οποίος ιδρύθηκε το 1988 και έχει πάνω από 520 εγγεγραμμένα μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011 η ομάδα χορού αποφάσισε με δική της πρωτοβουλία να συμπαρασταθεί στους δρομείς του Μαραθωνίου, δίνοντάς του ρυθμό και δύναμη με την παρουσία της στη διαδρομή κάνοντας αυτό που ήξερε να κάνει: να χορεύει. Από τότε, το ραντεβού τους με τους δρομείς καθιερώθηκε και θα δώσουν και φέτος το παρών!

Πηγή : ΣΕΓΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης